Kunstig intelligens – hvad er det egentlig?

Kunstig intelligens

Hvad er kunstig intelligens egentlig?

Har du hørt om kunstig intelligens før? Det er et emne, som mange mennesker er meget fascinerende og interesserede i, hvilket er helt forståeligt. Kunstig intelligens er noget som er svært at definere.

I 1960’erne var den gængse definition, at kunstig intelligens var at lave intelligente maskiner, såkaldte intelligente computerprogrammer. I dag gælder definitionen sådan set stadigvæk, men den forklarer ikke helt nok. I dag ved vi ikke præcist hvad intelligens er, og derfor er det svært at definere, hvad en intelligent maskine så er.

Når der tales om kunstig intelligens i dag, handler det som oftest om at få computere og robotter til at gøre ting, som vi mennesker hidtil kun har kunnet gøre. Det kunne for eksempel være at køre bil, spille komplicerede spil, snakke og føre en samtale og forstå komplicerede matematikproblemer.

Når der udvikles på kunstig intelligens, kigges der på os derfor på mennesker. Forskere kigger på menneskets bevidste handlinger, når de udfører en opgave, og prøver derefter at lave en slags matematiske programmer over disse handlinger.

Handlingerne puttes så ind en i computer. Man forsøger derfor med andre ord at efterligne menneskers tænkning, for derefter at skrive dem på en computer. Der er hidtil udviklet kunstigt intelligente computere, som er blevet rigtig gode til skak og matematik.

Kunstig intelligens sakker dog bagud når det kommer til sproglige og sociale evner. Forskerne har simpelthen svært ved at udvikle matematiske modeller for denne type menneskelige tænkning. Men hvem ved. Måske bliver der udviklet en sproglig intelligent robot med social evner engang i fremtiden?

Fremtiden for kunstig intelligens

Det er svært at forudse fremtiden for kunstig intelligens. Vil det nogensinde være muligt at udvikle en robot som er på samme intelligente niveau som os mennesker? Hvis vi i fremtiden udvikler robotter med sociale og sproglige intelligenser, vil der være mange nye etiske problemstillinger at tage stilling til. Vil vi tillade at robotter udfører det arbejde sygeplejerske og kassedamer før har haft, og hvad med børnepasning?

Selvom der er mange spørgsmål, behøver vi heldigvis kun at tage stilling til kunstig intelligens anno 2019. Og i dag er der altså stadig lang tid til, at eventuelle robotter udfører menneskeligt arbejde. Nogen ting er også rarest selv at tage stilling til. For eksempel at tage et online forbrugslån. Der er mange lån at vælge imellem, og ingen kræver at du stiller sikkerhed.

Det er tilmed hurtigt og nemt at låne penge online. Det eneste du typisk skal gøre, er at indtaste dine oplysninger og underskrive aftalen med dit Nemid kort. Online forbrugslån skiller sig tydeligt ud fra lån du tager i banken. Her skal du stille sikkerhed i form af bus eller båd og det kan tage flere uger at få udbetalt lånet. Hvis du heller ikke ønsker at stille sikkerhed kan du se alle lån på www.pengepartner.dk.

Du bliver guidet til at finde lige præcis dét lån, der passer til dine behov og ønsker. Hvis du har nogen spørgsmål er du altid velkommen til at skrive til Pengepartners venlige kundeservice.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.