Sådan får du styr på din selskabsskat i 2019

Når man har sit eget selskab, eller står i spidsen for et selskab, så er der en hel masse obligatoriske opgaver og detaljer, der skal være styr på. En af disse er selskabsskatter. Det kan måske være svært at finde ud af, hvordan det hele lige hænger sammen med selskabsskat, men hvis du læser med her, kan du måske få en bedre forståelse.

Hvad er selskabsskat?

Selskabsskat betales af danske firmaer. Det er sådan set ligesom, at en person skal betale skal af sin løn, så skal et firma betale selskabsskat af deres indtjening. Hos privatpersoner udregnes skatten ud fra alle indtægter, hvorimod der ved selskabsskat kun beregnes ud fra firmaet overskud. Af dette overskud skal firmaet så betale 22 % i selskabsskat. Denne procentsats kan godt ændre sig lidt fra år til år, så huske at holde øje med, hvad den er løbende, så du ikke pludselig betaler for lidt.

Hvornår skal du betale selskabsskat 2019?

Du betaler altid forud i to rater på baggrund af det estimerede overskud, som selskabet vil have i det pågældende regnskabsår. Du skal betale første gang i marts, og anden gang i november, omkring d. 20., men altid på en hverdag. Du har også mulighed for at vælge at betale en tredje rate, nemlig omkring 1. februar, dette er dog helt frivilligt. Din fordel her er, at du minimerer risikoen for efterskat, plus du kan modregne dette beløb i det regnskabsår, der følger efter, hvis du har betalt for meget i den tredje rate.

læs mere om selskabsskat 2019 her

Hvor meget skal du betale?

Som nævnt ovenfor, skal du betale 22% af selskabets samlede overskud. Det vil sige, at du altså ikke skal betale skat i dit selskab, hvis der ikke er overskud i dit firma. Jo højere et overskud du har, des højere selskabskat skal du betale, ganske ligesom lønmodtagere der har en højere skatteprocent, hvis de har en høj løn, og en lavere skatteprocent hvis de ikke tjener så meget.

Modregn underskuddet i næste års skat

En anden fordel du har som selskab er, at du kan modregne et underskud du måtte have i forrige års regnskab med det overskud, du måtte have i dette år. Det vil sige, at hvis du har et underskud på 100.000 kr. i regnskabsåret 2018 og et overskud på 100.000 kr. i regnskabsåret 2019, så skal du ikke betale selskabsskat af disse 100.000 kr., fordi de modregnes dit fulde overskud i 2019. Denne ordning er til, for at firmaer har bedre chance for at klare sig og komme godt i gang, og for at et år med underskud ikke skal knække nakken på firmaet.

Overvej en revisor

For et selskab kan det være en stor fordel at få tilknyttet en revisor. Han eller hun kan hjælpe dig med alt omkring regnskaber, udregning af estimeret indtjening samt rådgive dig omkring fradrag, og hvilke fordele du kan få som selskab. Det er ikke noget krav at have en revisor tilknyttet, det er altså helt frivilligt, men en rigtig god ide. Revisoren vil også altid være helt opdateret på nye tiltag og ændringer indenfor skat, sådan at der ikke pludselig er noget, der kommer bag på dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.