Sådan kan tungmetal påvirke din innovation

De fleste ved efterhånden, at tungmetaller er meget giftige. Du har derfor sikkert hørt, at du skal passe på med at spise for mange rovfisk, da de indeholder høje koncentrationer er tungmetaller. Men når det kommer til innovation i din virksomhed, er det ikke sikkert, at du tænker over, at det er en god ide at beskytte dig selv og dine ansatte mod tungmetaller. Det er der ellers rigtig gode grunde til, da tungmetaller er meget giftige og kan føre til alvorlige sygdomme på længere sigt.

 

Har din virksomhed til huse i et lokale af ældre dato, er det en god ide, at du undersøger, om der er tungmetaller i malingen på væggene, fliserne, linoleumsgulv og i luften. På den måde kan du være sikker på, at hverken du eller dine ansatte bliver udsat for tungmetaller på daglig basis og derfor med tiden kan risikere at få problemer med knogler, nyrer eller at få kræft.

 

Sådan foregår tungmetal analyse
Når du vil undersøge lokalerne for, om de indeholder tungmetaller, er det som regel en god ide, at du henvender dig til et laboratorium, der kan analysere prøverne for dig. Når du skal indsamle prøverne og sende dem til dem, er det vigtigt, at du gør det på en måde, så de får nogle rene prøver, der er nemme at undersøge. Derfor har de ofte standardprocedurer i forhold til, hvilket materiale du skal sende til dem. Det kan også være, at de foretrækker at komme og hente materialet selv.

 

Et godt firma for dig at samarbejde med er Dansk MiljøAnalyse Aps. De har stor erfaring på området, og du kan derfor nemt få dem til at hjælpe dig med at stå for analysen. De har alt det udstyr, der skal til, for at du kan få testet de relevante steder i lokalerne for tungmetaller.

 

Hvis du vil teste, om luften i dine arbejdslokaler indeholder tungmetaller, kan du låne udstyr af DMA til at gøre det. På den måde kan du nemmest få testet luften. Det er ikke mindst vigtigt, hvis du i din virksomhed arbejder med metaller, der måske kan udlede tungmetaller, når I skærer eller sliber i dem. Du kan også låne udstyr til at opsamle støv i lokalet med.

Så farlige er tungmetaller
Tidligere var det meget brugt at bruge tungmetaller til rustbeskyttelse eller mod svamp. Dengang vidste man ikke, hvor giftige de var. I dag er man klar over, hvor stor en fejltagelse det var at bruge tungmetallerne, men det tager lang tid at fjerne dem igen.

 

Et af de meget brugte tungmetaller er bly. Det findes blandt andet i en lang række forskelligt elektronik. Det er som regel ikke farligt, hvis du bliver udsat for bly i kort tid, men metallet hober sig op i kroppen. Når du bliver udsat for det hver dag på din arbejdsplads, vil det derfor findes i større og større mængder i din krop. Bly kan blandt andet føre til problemer med nervesystemet, nyrerne, blodet og evnen til at få børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *